Hoe laat ik mijn woning achter na de verhuizing?

De meest voorkomende redenen om te verhuizen

De meest voorkomende redenen om te verhuizen

Dat mensen verhuizen, dat is niets nieuws. Maar waarom verhuizen mensen nu eigenlijk? Wat zijn de redenen achter het doorzetten met een verhuizing? Dit is iets waar we bij deze bij stil gaan staan. We gaan bekijken waarom mensen van de ene locatie vertrekken om naar een andere woning te gaan. Mogelijk heb je hier instinctief al een bepaald idee bij. Desondanks is het fijn om precies te weten hoe dit nu zit. Al met al zijn er 4 verschillende redenen die het meest lijken voor te komen. Het gaat dan om de volgende punten:

#1: Groter wonen

Groter wonen is met stipt de belangrijkste reden om te verhuizen. Als mens zijnde zijn we van nature op zoek naar ‘meer’. We willen progressie boeken. Vandaar dat er bijna voor iedereen wel een tijd komt dat men besluit om groter te gaan wonen. Daarnaast is het natuurlijk ook goed mogelijk dat er sprake is van gezinsuitbreiding. Je krijgt bijvoorbeeld voor het eerst kinderen. Of er komt een tweede, derde of zelfs vierde kind bij. Het is dan simpelweg niet meer mogelijk om allemaal op de huidige locatie te wonen. Er moet een nieuw, groter huis komen. Verhuizen is dan de enige logische stap.

#2: Naar een betere buurt vertrekken

Daarnaast komt het vaak voor dat men verhuist om richting een betere buurt te vertrekken. Een wijk of buurt die 10, 20 of 30 jaar geleden als ‘goed’ en ‘gezellig’ te boek stond, kan dat vandaag de dag ineens niet meer zijn. Om wat voor reden dan ook. Je bent dan als eigenaar van een woning nagenoeg gedwongen om te verhuizen. Het is dé mogelijkheid om alsnog in een betere buurt terecht te komen. Ook al bestaat de kans dat dit wellicht over een paar decennia weer nodig gaat zijn. Maar dat is dan weer een zorg voor later.

#3: Nieuwe baan op andere plek

Verder speelt werk natuurlijk een grote rol. Laten we een voorbeeld nemen waarbij je in Eindhoven woont. Vervolgens krijg je een betere baan aangeboden in Groningen. Het is dan niet bepaald zinvol om gewoon in Eindhoven te blijven wonen. Je bent dan op dagelijkse basis zeeën van tijd kwijt aan het reizen. Veel logischer is het dan om gewoon naar Groningen te verhuizen. Dit is iets wat veel mensen daarom besluiten te doen. Door de nieuwe baan op een andere plek verhuis je dan ook naar een nieuwe woning. Deze kan groter, kleiner of van dezelfde afmetingen zijn. Dat maakt dan verder vaak niet eens zoveel uit. Het verschil in locatie voert hierbij de boventoon.

#4: Samenwonen met partner

Tot slot is samenwonen met een partner nog een goede reden om te verhuizen. Op het moment dat je een iets langere relatie hebt, komt er altijd een moment dat je ‘de volgende stap’ moet gaan zetten. Eerst woonde je allebei nog op een eigen locatie. Maar wanneer de relatie zodanig goed is dat je vaker en dichter bij elkaar wilt zijn, dan is samenwonen met je partner een zeer logische vervolgstap. Dit betekent automatisch ook dat een van beide woningen overbodig wordt. Sterker nog; in sommige gevallen zijn zelfs beide woningen dan overbodig geraakt. Om namelijk echt samen een begin te maken, kiest men er geregeld voor om hier ook een nieuwe woning aan vast te koppelen. Zodoende is voor beide personen de tijd aangebroken om de oude woning vaarwel te zeggen. Middels een succesvolle verhuizing staan ze dan aan de start van iets nieuws en moois. Totdat het tijd is voor gezinsuitbreiding natuurlijk en er mogelijk een verhuizing aankomt om groter te gaan wonen..

Related Posts