5 tips voor het verhuizen van elektronica

5 tips voor het verhuizen van elektronica

5 tips voor het verhuizen van elektronica

Het verhuizen van elektronica is niet iets dat je zomaar even doet. Voorzichtigheid is geboden. Bij elektronica kan een val of een harde beuk al voldoende zijn om de boel kapot te maken. Of je raakt voordat je het weet één of meerdere essentiële draden kwijt. Je komt na de verhuizing dan bijvoorbeeld tot de conclusie dat één of meerdere van je elektronische apparaten het hebben begeven. De extra kosten die daarbij komen kijken, kun je zeer waarschijnlijk net niet gebruiken. Vandaar dan ook dat we je bij deze 5 tips voor het verhuizen van elektronica aanleveren. Zo weet je zeker dat je er alles aan doet om zo veilig mogelijk aan de slag te gaan:

#1: Bedrading loskoppelen

Het is allereerst verstandig om alle bedrading goed los te koppelen. Vaak is er de wens om dit niet te doen en alles gewoon in één keer te verhuizen. Echter bestaat er dan een grote kans dat je met allerlei problemen te maken krijgt. Draden raken bijvoorbeeld in de war, beschadigd of zelfs helemaal kapot. Voorkom dit soort scenario’s door de bedrading één voor één los te koppelen. Vergeet daarbij niet om duidelijk te markeren welke draden waarbij horen. Zo ben je na de verhuizing niet het overzicht kwijt van wat nu eigenlijk waarbij hoort.

#2: Met beschermende laag inpakken

Daarnaast doe je er goed aan om even aandacht te besteden aan het creëren van een beschermende laag voor je elektronica. Het is namelijk een feit dat elektronica vrij makkelijk beschadigt bij een verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan een tv scherm. Er hoeft maar ergens een spijker of een schroef los te zitten en je kunt op zoek naar een nieuwe tv. In veel gevallen is het daarom slim om bijvoorbeeld bubble wrap, kleden of andere beschermende materialen in te slaan. Vanzelfsprekend zijn speciale verhuisdozen ook een optie.

#3: Stop alles in één doos

Misschien wel de meest belangrijke tip van de 5 tips voor het verhuizen van elektronica is de tip om alles dat bij één apparaat hoort ook in één doos te stoppen. Zodoende minimaliseer je de kans dat je überhaupt iets kwijtraakt. Ga je bijvoorbeeld je televisie inpakken? Zorg er dan voor dat de gebruiksaanwijzing, de afstandsbediening, de draden en de tv zelf allemaal in één doos verdwijnen. De kans dat er dan nog iets misgaat, is zo klein als deze maar kan zijn.

#4: Back-up maken van computers en laptops

Verder wil het nog weleens voorkomen dat een computer of een laptop gedurende de verhuizing defect is geraakt. Een erg vervelende constatering, die waarschijnlijk wel wat geld gaat kosten. Wat echter nog veel vervelender is, is wanneer je erachter komt dat je geen back-up van je computer of laptop hebt gemaakt. Hierdoor ben je al je belangrijke bestanden ook nog eens kwijt. En dat maakt het probleem alleen nog maar erger. Voorkom dergelijke scenario’s door voor de verhuizing een back-up van al je computers en laptops te maken.

#5: Foto’s maken van correcte aansluiting

Tot slot blijft er nog één belangrijke tip over die veel mensen zeer waarschijnlijk goed kunnen gebruiken. Wat we namelijk vaak zien, is dat men alle bedrading wel loshaalt en markeert, maar dat men vervolgens niet meer precies weet hoe alles nu in elkaar zat. Welke draad moest nu in welke aansluiting? Zeker bij de meer gecompliceerde apparaten is dit echt een probleem. De oplossing is dan om foto’s te maken van de correcte aansluiting. Logischerwijs doe je dit vooraf. Zo heb je altijd nog de foto’s achter de hand om op terug te vallen, wanneer je het even niet meer weet.

Ga je binnenkort verhuizen en heb je vragen of meer informatie nodig over het verhuizen van je electronica? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden al je vragen.

Related Posts