5 tips om veilig te verhuizen

5 tips om veilig te verhuizen

5 tips om veilig te verhuizen

Op het moment dat je gaat verhuizen, wil je dit natuurlijk wel goed aanpakken. Veilig verhuizen heeft altijd een prioriteit. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren, waarbij er bepaalde zaken kapotgaan. Dit leidt achteraf alleen maar tot spijt. Want waarom pakte je het niet gewoon meteen goed aan?

In dit artikel nemen we 5 tips met je door die veilig verhuizen mogelijk maken. Het gaat dan om de volgende tips:

#1: Let op de limiet

Iedereen heeft zo z’n limiet. Je moet nooit meer tillen dan dat je aankunt. Het is bijvoorbeeld niet de moeite waard om door je rug te gaan, terwijl je ook twee keer had kunnen lopen. Wanneer je namelijk door je rug gaat, komt pas echt alles tot stilstand. Let erop dat je niet te veel tilt. Dit levert gevaarlijke situaties op. Zeker wanneer je bijvoorbeeld ook nog eens een trap af en op moet lopen.

Ook verhuisdozen hebben een limiet. Dat er veel boeken in een verhuisdoos passen, wil niet zeggen dat je ze er ook allemaal in moet stoppen..

#2: Trek de juiste kleding aan

Verder is het een goed idee om je te kleden op een verhuizing. Daarbij is het voornamelijk belangrijk dat jouw kleding comfortabel zit. Het maakt daarbij eigenlijk totaal niet uit hoe je er nu uitziet. De focus moet er vooral op liggen dat je bewegingen niet belemmerd worden. Dat je zonder zorgen bepaalde spullen kunt dragen.

Let er bijvoorbeeld op dat er niets loshangt, waar je overheen zou kunnen struikelen. Dit is een recept voor ongelukken. Vooral in situaties waarin je niet per se heel goed ziet waar je nu eigenlijk loopt. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje.

#3: Plan alles vooraf

Een veilige verhuizing regel je door alles vooraf te plannen. Je laat dan zo min mogelijk over aan het toeval. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je allemaal zo min mogelijk hoeft te lopen? Kun je de verhuiswagen misschien recht voor de deur zetten? En is het misschien mogelijk om vooraf al het een en ander in te pakken, om te voorkomen dat je je moet haasten? Dit soort zaken zijn essentieel. Ze maken je goed voorbereid. En een goed voorbereide verhuizing leidt tot een veilige verhuizing. Dat is uiteindelijk het doel.

#4: Til op de juiste manier

Een essentiële tip om alles goed aan te pakken, is het tillen op de juiste manier. Veel mensen tillen zware voorwerpen vanuit de rug. Dit levert een enorme druk op de rug op. Op het moment dat je een zwaar object oppakt, moet je juist door je knieën buigen. Hierdoor til je als het ware het grootste gedeelte van het gewicht met je benen.

Wanneer je een zwaar object vervolgens vast hebt, doe je er goed aan om deze dicht bij je lichaam te houden. Hierdoor bewaar je ten alle tijden je balans.

#5: Huur een professional in

Tot slot is het een ideale oplossing om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Als iets veilig verhuizen is, dan is dat het wel. Keurmerkverhuizer heeft al jaren ervaring in het vak. De verhuizers weten precies wat ze moeten doen om geen stomme fouten te maken. Hierdoor is de verhuizing binnen de kortste keren tot een goed einde gebracht.

Wist je dat het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf steeds vaker gebeurt? De betaalbaarheid in combinatie met de kwaliteit van de dienstverlening spelen hierbij een essentiële rol. Tot grote tevredenheid van veel verhuizende mensen verloopt de verhuizing zo volledig veilig. En het is nog een stuk makkelijker ook dan alles zelf te moeten doen.

Related Posts