De meest gemaakte fouten bij het zelf verhuizen

De meest gemaakte fouten bij het zelf verhuizen

De meest gemaakte fouten bij het zelf verhuizen

Iedereen die besluit om zelf te verhuizen, heeft het idee dat het makkelijker is dan het in de praktijk blijkt te zijn. Zo zie je bijvoorbeeld vaak genoeg dat men dezelfde fouten maakt. Het maken van deze fouten is dan ook iets dat je het liefst voorkomt. Aan de hand van dit artikel leer je meer over wat deze meest gemaakte fouten bij het zelf verhuizen precies zijn. Door je hier bewust van te zijn, is het mogelijk direct aanlokkelijker om voor een alternatief te kiezen.

Wat zijn de meest gemaakte fouten bij het zelf verhuizen?

Er zijn een aantal fouten die net wat vaker voorkomen dan andere. Gezien verhuizen iets is wat al sinds jaar en dag gebeurt, is ondertussen ook wel duidelijk welke fouten men het meeste maakt. In de praktijk blijkt dat het hierbij om de volgende fouten gaat:

  • Te laat beginnen: Te laat beginnen is universeel gezien waarschijnlijk nog wel de meest gemaakte fout. Wat je namelijk vaak ziet, is dat men het per se in het weekend wil doen. Hierdoor begint men dan op zaterdag, denkende dat de zondag als ‘extra’ dag meer dan voldoende is. Waarschijnlijk komt het op zaterdag al helemaal af, is de gedachte dan. Echter blijkt niets minder waar te zijn. Het loopt altijd uit. En flink ook. Voor je het weet is het zondagavond en moet er nog van alles gebeuren. Dat terwijl je maandag het huis uit moet zijn. Wat nu? Eerder beginnen is het devies. Je bent liever te snel klaar dan te laat klaar.
  • Vergeten aan iedereen door te geven: Verder is het ook bijzonder belangrijk dat je aan iedereen doorgeeft dat je verhuisd bent. Bijvoorbeeld door dit te vermelden aan verschillende instanties, vrienden en familie. Het laatste wat je wilt, is dat je allerlei belangrijke post misloopt omdat je deze stap vergeten bent. Maak er dan ook een prioriteit van om onnodige situaties te voorkomen.
  • Verhuisdozen niet labelen: Daarnaast komt ook het niet labelen van verhuisdozen veel voor. Je pakt de spullen dan wel netjes in dozen in, maar vervolgens vergeet je om er een passend label aan toe te voegen. Hierdoor weet je niet in één oogopslag meer wat wat is, wanneer je het op de nieuwe locatie uitpakt. Het resultaat is dan dat het veel langer duurt om alles uit te pakken dan gepland. Alles staat op een verkeerde plek, waardoor je op de nieuwe locatie nog onnodig met spullen moet gaan zeulen.
  • Buren niet op de hoogte stellen: Een ander punt dat men vaak vergeet, is om de buren op de hoogte te stellen van de verhuizing. Dit is wel zo handig om te doen. Bijvoorbeeld om parkeerplekken voor de deur vrij te houden. Of om ervoor te zorgen dat ze zich niet gaan storen aan de overlast. Het op de hoogte stellen van je buren is een kleine moeite. Dit betaalt zich al snel uit.
  • Inefficiënt inladen: Inefficiënt inladen is een van die andere zaken die bij zelf verhuizen veelvuldig voorkomt. Bij een verhuizing is het namelijk zaak om maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Anders moet je veel vaker rijden dan eigenlijk nodig is. Dit zorgt weer voor fikse vertraging.
  • Te weinig hulp: Tot slot doet men vaak een beroep op te weinig helpende handen. Ook hierdoor loopt het verhuizen opnieuw uit. Zorg er daarom voor dat er altijd genoeg mensen zijn. Hiervoor geldt opnieuw dat het er liever te veel dan te weinig zijn.

Ga je binnenkort dus verhuizen? Maak dan een afweging of het niet slimmer is om dit uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Keurmerkverhuizer staat 24/7 voor u klaar, vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Related Posts