Vergeet deze dingen niet na je verhuizing

Vergeet deze dingen niet na je verhuizing

Vergeet deze dingen niet na je verhuizing

Vaak hebben mensen het idee dat al het werk gedaan is op het moment dat de verhuizing erop zit. En dan hebben we het over dat moment na de verhuisdag zelf. Alle spullen zijn van je oude woning dus naar je nieuwe woning verplaatst. Het tijdperk van wonen in het oude huis wordt permanent afgesloten.

Maar dan zit je verhuizing er eigenlijk toch nog niet helemaal op..

Er zijn een aantal dingen die je niet moet vergeten na je verhuizing. Dit om het goede gevoel vast te houden en direct op de optimale manier te beginnen aan je periode in je nieuwe woning. Hou daarom rekening met het volgende:

1. Pak direct alles uit


Probeer de motivatie te vinden om direct alles uit te pakken en op de juiste plaats neer te zetten. Zo voorkom je dat je vervolgens nog weken later met ongeopende tassen en dozen zit. En bovendien voelt je nieuwe huis dan ook voor een lange tijd nog onafgemaakt. De drempel wordt steeds hoger om de schouders eronder te zetten en alles uit te pakken.

En nee, zet dozen niet ongeopend op zolder. Wat je dan namelijk vaak ziet gebeuren, is dat deze dozen voor altijd ongeopend op zolder blijven staan. Eeuwig zonde natuurlijk, zeker wanneer er dingen in zitten die eigenlijk best wel veel waarde voor je hebben.

2. Geef een housewarming

Een housewarming geven is de ideale manier om zo snel mogelijk het gevoel van thuis te krijgen. Wanneer vrienden en familie langskomen om je nieuwe huis te bekijken, ervaar je pas echt dat dit nu de nieuwe plek is waar je woont. Bovendien geeft het net dat beetje extra motivatie om bepaalde klusjes af te ronden. Je huis is dan helemaal klaar op het moment dat je voor het eerst bezoek ontvangt.

3. Maak kennis met de buren

Een groot gedeelte van een plezierige tijd in een nieuw huis heeft te maken met je relatie met je nieuwe buren. De ideale start is dan ook om zo snel mogelijk kennis te maken met deze buren. Hierdoor is de kans het grootst dat je een vriendelijke relatie opbouwt. Wie weet zit er af en toe zelfs wel een barbecue in en kun je het heel goed vinden met de mensen in de buurt.

4. Ontdek de nieuwe buurt

Een verhuizing betekent niet alleen een nieuw huis, maar in bijna alle gevallen ook een nieuwe buurt. En dus is er genoeg om in je nieuwe buurt te ontdekken. Maak dus bijvoorbeeld een wandeling en bekijk wat er allemaal in de buurt te doen is. Wellicht is er een mooi park? Of een speeltuin voor je (toekomstige) kinderen? Altijd leuk om te weten waar je precies mee te maken hebt en wat de mogelijkheden zijn.

5. Een nieuwe start

Al met al moet je niet vergeten dat het om een nieuwe start gaat. Voor sommige mensen is het lastig om een oude woning los te laten. Er zijn veel herinneringen opgebouwd, waardoor een bepaald gevoel van heimwee soms niet vreemd is. Echter moet je het altijd van de positieve kant proberen te blijven bekijken. Een nieuwe woning biedt weer nieuwe kansen. En dus ga je daar ook weer mooie herinneringen opbouwen waar je jaren later met veel plezier op terug gaat kijken.

Een nieuwe start is in het begin soms moeilijk. Maar naarmate de tijd vordert, wordt al snel duidelijk dat er een hoop leuke dingen zijn om de komende jaren naar uit te kijken. Maak deze switch in je hoofd en je gaat een mooie tijd tegemoet!

 

Related Posts