Inpaktips voor een verhuizing

Inpaktips voor een verhuizing

Inpaktips voor een verhuizing

Verhuizen, hoe pak je dat slim aan?

Verhuizen is natuurlijk niet zomaar iets, er komt veel bij kijken. Inpakken voor je verhuizing kan ook meer gedoe opleveren dan verwacht. Hoe dichter bij de verhuisdag, hoe nerveuzer je wordt. Je kan je zorgen gaan maken over hoe je alle spullen het beste inpakt. En dan ook nog eens het beste kunt uitpakken. Een herkenbare en begrijpelijke situatie. Keurmerkverhuizer neemt wat zorgen van je af door acht tips te delen. Deze acht tips hebben wij uit ervaring verzameld en zullen je verhuisdag een stuk eenvoudiger maken! Lees hieronder onze slimme tips die je enorm zullen helpen bij de verhuizing.

8 Slimme inpaktips voor je verhuizing

1. Je servies inpakken met handdoeken

Aangezien je zowel je handdoeken als je servies moet meeverhuizen, is het slim deze te combineren. Het combineren van je servies met je handdoeken zorgt ervoor dat ze beide goed aankomen. Handdoeken zijn namelijk het ideale inpakmateriaal voor je borden. Je kunt pakketjes maken van 2 tot 4 borden door deze in een handdoek in te pakken en vervolgens dicht te plakken met verpakkingstape. Zo bespaar je tevens op noppenfolie en inpakpapier. Extra tip: Plaats je border verticaal! Dit maakt het risico op breken kleiner.

2. Sokken om je glazen

Kleding kun je makkelijk verhuizen door de kledingstukken bij elkaar te binden met een vuilniszak. Zo kun je ze zelfs met hangertjes direct van de kledingkast in de verhuiswagen laden met een vuilniszak er omheen. Zo kun je ze bij je nieuwe woning weer net zo makkelijk uitladen en ophangen. Koop hiervoor wel extra grote en stevige vuilniszakken.

3. Je kleding verhuizen in vuilniszakken

Vervolgens is het belangrijk om een goede planning te maken. Zowel voor het inpakken, het verhuizen zelf en het uitpakken. Zo kunnen sommige spullen al ver voor het verhuizen ingepakt worden, omdat u deze niet dagelijks gebruikt. Andere spullen zullen wel een dag van tevoren pas ingepakt kunnen worden, omdat u deze nog nodig heeft tot de dag dat u daadwerkelijk verhuist. Denk dan bijvoorbeeld aan een koffieapparaat.

4. Sieraden slim organiseren en verhuizen

Indien je een hoop sieraden hebt, zoals armbandjes, oorbellen, kettingen en ringen, dan is deze tip extra handig. Sieraden kunnen namelijk makkelijk in de knoop raken, kwijtraken of beschadigen. Hiervoor hebben wij wat handigheidjes. Zo is het handig om je sieraden in ziplock-zakjes te doen. Oorbellen kun je door een stuk karton prikken. En kettingen in drinkrietjes of wc rollen rijgen, zo raken ze niet in de knoop!

5. Schroefjes eenvoudig verhuizen

Het is makkelijk om schroefjes ook in kleine ziplock-zakjes te doen. Je kunt eenvoudig op de zakjes schrijven bij welk meubelstuk de schroeven horen. Ook kun je de zakjes met een stuk tape plakken op de bijbehorende meubel. Zo heb je alles gelijk bij de hand zodra je de meubels weer in elkaar moet zetten.

6. Snoeren fotograferen

Zodra je gaat verhuizen merk je al snel dat er zoveel snoertjes en kabeltjes in huis zijn. Bij elk apparaat hoort wel een kabeltje. Maar hoe onthoud je dat allemaal? Fotograferen! Maak foto’s van de achterkant van je apparaten zodat je weet welk kabeltje waar moet en welk kabeltje bij welk apparaat hoort!

7. Boeken verhuizen in rol koffers

Als je veel boeken hebt dan weet je dat een stapel boeken al snel erg zwaar kan zijn! Misschien zelfs wel het zwaarste wat je moet verhuizen. Als je na de verhuizing geen last van je rug wilt hebben kun je boeken het beste verhuizen in een rolkoffer. Dit geeft je de mogelijkheid om de boeken lekker naar de verhuiswagen te rollen. Achteraf zal je ons dankbaar zijn (en je rug ook!)! Mocht je geen rolkoffers hebben en ook niet willen aanschaffen, kijk dan voor speciale boekendozen. Deze dozen zijn extra stevig en klein waarin je je boeken perfect kunt verhuizen.

8. Verhuisdozen markeren

De laatste, maar misschien wel een van de meest handige tips. Koop verschillende kleuren tape of stiften, markeer daarmee de verhuisdozen. Zo kun je iedere kamer een andere kleur geven en deze kleur op je doos zetten. Mocht je tape nemen kun je in je nieuwe huis dezelfde kleuren tape op de deuren van je kamers plakken. Zo weet je precies welke doos in welke kamer hoort en hoef je dat niet meer uit te zoeken!

Related Posts